Templates Blog by JustHost

Toiminnalliset vertaistukiryhmät

Toiminnalliset vertaistukiryhmät tarkoittavat ryhmiä, joissa on luovaa toimintaa vertaistuen ohella. Ryhmissä on yleensä myös eväshuoltoa. Erilaisia toiminnallisia vt-ryhmiä voivat olla käsityö, maalaus, tai ryhmä voi olla myös erityisryhmä esim. paniikkihäiriö tai SEHU (seksuaalisen hyväksikäytön uhrit). Ryhmiin voi osallistua vain Mielentaide ry:n jäsenet ellei toisin mainita, sillä jäsenmaksulla sisällytetään ryhmien tarvikekulut.


Tulossa syyskaudella 2020

Helsingissä:

Pelko & Ahdistus vertaistukiryhmä, jossa työstetään mieltä saviruukkujen ja päreiden koristemaalaamisen avulla, jotka toimivat väylinä purkaa mieltään kuormittavia asioita. Ryhmän on tarkoitus tavata 3 - 5 kertaa suljettuna, jolloin ensimmäiseen tapaamiseen osallistuvien kesken jatketaan viimeiseen tapaamiskertaan. Ensimmäisellä tapaamisella kevyen vatsatäytteen ohella lopuksi rentoutusharjoite mielenhallintaan. Ryhmän koko on 6 - 12 (ohjaajat mukaan lukien).

Helsingin kaupungin ryhmätilat ovat vielä koronan vuoksi suljettuina, joten ryhmien toteutumisajankohdat odottavat tilojen aukaisua.


Infoa:

Ryhmän ohjaajat ovat vapaaehtoistyössä. Mikäli ohjaajana oleva on työtön työnhakija tai jollain sosiaalietuudella toimeentuleva, voi hän ilmoittaa tarvittaessa tehtävän harrastuksekseen, jolloin ei ole vaarana menettää tukia.

Ryhmän ohjaajat eivät voi hyötyä taloudellisesti ryhmän toiminnasta. Jos ohjaajien taustalla on liikeyritys, josta halutaan ryhmään tarvikkeita hankittavan, tulee hankinta toteuttaa sponsorointina.

Ryhmän tarvikkeet tulee suunnitella edullisimman hinnan mukaisella tavalla. Jos saamaa tarviketta myydään useassa eri liikkeessä, tulee ostaa edullisimmasta. Tarvikkeet yleensä hankkii yhdistys ja mahdollistaa eväshuoltoon rahaa (joka sekin tulee toteuttaa edullisella tavalla).

Ohjaajan tulee olla vähintään 18 vuotta täyttänyt ja kunnoltaan ryhmänohjaukseen kykenevä. Hänen tulee sitoutua yhdistyksen ohjeistukseen ja ryhmäänsä.

Vapaaehtoistyöntekijöiden ja vertaisryhmien koordinoinnista vastaa yhdistyksen toiminnanjohtaja (ja ellei valittu, niin puheenjohtaja).


Ohjaajahaku Helsinkiin ja Jyväskylään

Haluatko perustaa toiminnallisen vertaistukiryhmän? Vertaisuuden lisäksi tunnet mielenkiintoa luovaa toimintaa kohtaan esim. maalaamista ja askartelua, käsitöitä, valokuvaamista tai muuta vastaavaa. Ryhmässä on 2 ohjaajaa, joista toinen avustava ohjaaja, joten voit pyytää kaverin mukaan ohjaajaksi.

Tehtävään haku: lähetä vapaamuotoinen haku sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kerro ikäsi ja harrastustesi lisäksi kunnostasi sekä sinun ideasi minkälaista ryhmään tahtoisit olla ohjaamassa. Kuva itsestäsi olisi hyväksi ja voit myös kertoa facebook-profiilisi osoitteen.

  

Osumat: 11226